Πρόσφατα είδα στο youtube ένα βίντεο σχετικά με το chromebook. Το πολυαναμενόμενο laptop φαίνεται πως θα κατασκευαστεί αρχικά από Acer και Samsung και πιθανότατα θα κοστίζει περίπου 350 $. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αναφέρουν ότι όλες οι ενημερώσεις, η προστασία κλπ θα γίνονται αυτόματα. Το λογισμικό του βασίζεται κυρίως στο Google Chrome, το οποίο το χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή πάνω από 160 εκατομμύρια χρήστες. Αρχικά τα ChromeBooks θα διατεθούν στην Αμερικανική αγορά και σταδιακά θα φτάσουν και σε εμάς. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι απλά ένα linux σύστημα, το οποίο δεν έχει να προσφέρει ιδιαίτερα πολλά και θα προτιμούσα να βάλω τα ubuntu…
Δεν βρέθηκαν σχετικά άρθρα
Έβγαλε και ανακοίνωση η Google για τα chromebook.
Διαβάστε το: Ανακοίνωση της Google για τα Chromebook και Chromebox
Υπάρχουν αναλυτικά η προδιαγραφές τον Chromebooks όπως και τιμές
προσωπικά είμαι επιφυλακτικός για το αν αξίζει να αγοράσει κάποιος chromebook…
“Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι απλά ένα linux σύστημα, το οποίο δεν έχει να προσφέρει ιδιαίτερα πολλά και θα προτιμούσα να βάλω τα ubuntu…”
Είδες τουλάχιστον το βίντεο? Γιατί μοιάζει πως όχι. ChromeBook και Linux Notebook είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα και δεν μπορούν να συγκριθούν.
κοίτα, είχα εγκαταστήσει το os όταν ήταν σε beta φάση και δε με είχε εντυπωσιάσει για να πω την αλήθεια. Το ζήτημα είναι ότι δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο (κατ’ εμε) σε σχέση με τα άλλα linuxοειδή. Συμφωνώ πως είναι μια εξελισσόμενη πλατφόρμα, αλλά σε αυτή την τιμή δεν θα έμπαινα καν να το αγοράσω. Δεν ξέρω αν η τελική έκδοση έχει να προσφέρει κάτι το διαφορετικό, αλλά η beta ήταν απλά ένα μασκαρεμένο linux…
“Chromebooks run millions of web-based applications, or web apps, that open right in the browser… Chromebooks do not run traditional PC software.” Μονο και μόνο αυτό λέει πως δεν έχει καμιά σχέση με απλό linux(αν και χρησιμοποιεί linux kernel). Το Chrome OS δουλεύει ΜΟΝΟ online, δεν έχει προγράμματα ούτε τίποτα, τα πάντα γίνονται στο web και αποθηκεύονται σε Cloud.
Το ξέρω αυτό. Παρόλα αυτά, απλά απ’ ότι είχα δει έχεις άμεση πρόσβαση στα Google apps σου για παράδειγμα. Έτσι πραγματοποιείς τις παραπάνω διαδικασίες άμεσα και γρήγορα. Κάλλιστα δηλαδή θα μπορούσες να έχεις account και να κάνεις πάλι τη δουλειά σου. Δεν σου λέω ότι δεν έχει μέλλον, απλά ότι δεν με πείθει προς το παρόν.