Ξέρετε ήδη την άποψη μου για το γεγονός ότι ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο. Βέβαια, σε αρκετές περιπτώσεις ο πελάτης έχει άδικο μόνο σε ένα συγκεκριμένο τομέα, όπως για παράδειγμα στον τομέα μας. Αρκετές φορές, δεν σημαίνει ότι αυτό γίνεται απαραίτητα σκόπιμα ή ότι ο πελάτης είναι κακός, αλλά απλά συμβαίνει επειδή δεν έχει την κατάλληλη εκπαίδευση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να καθορίσουμε ποια από τα παραπάνω ισχύουν για τον κάθε πελάτη και να λάβουμε αντίστοιχα τα μέτρα μας.
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πελάτης βρίσκεται πάντα σε θέση ισχύος. Και πάνω σε αυτό θέλω να είμαστε ρεαλιστικοί, καθότι αν δεν έχουμε πελάτες, πολύ απλά δεν μπορούμε να έχουμε μία επιχείρηση. Έχοντας όμως περισσότερη ισχύ σε μία σχέση, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει και απεριόριστες αρμοδιότητες.
Παρότι ο πελάτης βρίσκεται σε θέση ισχύος, εσείς έχετε τη δυνατότητα να τον παρατηρήσετε, να μελετήσετε τις κινήσεις του και να τον “αναχαιτίσετε” έτσι ώστε να αποκτήσετε την προσοχή του και φυσικά τα ευρώ του!
Τέλος, είναι απαραίτητο να δίνουμε τέτοια προσοχή στους πελάτες μας με τέτοιο τρόπο ώστε να σας σέβονται. Σκεφτείτε τον εαυτό σας όταν είστε στη θέση του πελάτη. Αν η εταιρία που μισθώσατε έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει πριν καν το ζητήσετε, τότε έχετε μία αίσθηση αγαλλίασης. Αυτό είναι που θα προκαλέσει τον σεβασμό και την εκτίμηση των πελατών σας.
Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!
0