5 Antivirus για αποτελεσματικότερη προστασία του υπολογιστή σας

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον vasilis

Γεια σας, ονομάζομαι Βασίλης. Ως λάτρης της τεχνολογίας, έχω δημιουργήσει το δικό μου τεχνολογικό Blog ενημερώνοντας σας με νέα, ειδήσεις, SmartPhones, internet, software, tutorials και οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί. Μέσα στα ενδιαφέροντα μου ανήκει το Seo και φυσικά το Worpdress.


Έχω την εντύπωση πως οι χρήστες που δεν έχουν δεχτεί έστω και μια φορά επίθεση από ιό στον υπολογιστή τους είναι ελάχιστοι. Καθημερινά δημιουργούνται εκατομμύρια ιοί προγραμματισμένοι να δημιουργούν διάφορες επιπλοκές στο σύστημα μας όπως, περίεργες λειτουργίες, κολλήματα, κλοπή αρχείων και πολλά άλλα.

Την λύση στο πρόβλημα μας την δίνουν οι εταιρίες κατασκευής Antivirus (πρόγραμμα) προσφέροντας προστασία από κάθε απειλή. Πολλοί όμως είναι αυτοί που θεωρούν πως είναι ανούσιο να προχωρήσουν σε κάποια αγορά και χρησιμοποιούν τα δωρεάν, αλλά τις περισσότερες φορές μολύνονται από επιθέσεις καθώς η δωρεάν χρήση έχει περιορισμένη ασφάλεια. Είναι ξεκάθαρο ότι κανένα Antivirus δεν μπορεί να μας προσφέρει 100% προστασία αλλά όταν επιλέγουμαι κάποιο με πληρωμή είναι ποιο λίγες οι πιθανότητες να έχουμε κάποια “κρούσματα” στον υπολογιστή μας, ωστόσο μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος εφόσον επισκεπτόμαστε ποιο έμπιστες ιστοσελίδες.

Δωρεάν προστασία

AVG:  Η χρήση του περιορίζεται σε χρήστες που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους μόνο για σερφάρισα, ψυχαγωγία και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter).

Avira: Ανήκει στη ίδια κατηγορία με το Avg  και παρέχει βασική ασφάλεια στον υπολογιστή σας.

Avast: Αν και  προτιμώ το Avast για δωρεάν προστασία αρκετές φορές το έχουν κυριολεκτικά καταστρέψει οι  ιοί.

Με πληρωμή

Eset smart security: Το Eset είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει και σε ασφάλεια αλλά και σε απαιτήσεις συστήματος.

Kaspersky internet security: To Kaspersky επίσης είναι πολύ καλό αλλά το μόνο μειονέκτημα είναι πως  χρησιμοποίει πολλούς πόρους από το σύστημα σας.


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

7 Σχόλια στο Άρθρο “5 Antivirus για αποτελεσματικότερη προστασία του υπολογιστή σας


  1. Έχω χρησιμοποιήσει και τα πρώτα τρία δωρεάν προγράμματα που προτείνεις και κατέληξα να χρησιμοποιώ το avast, μιας και είναι γρήγορο και η βάση του με τους ιούς μου φαίνεται ότι ανανεώνεται πιο γρήγορα.

    Το avg είναι λίγο πιο βαρύ σε σχέση με τα υπόλοιπα.

    Το Eset ήταν ίσως το χειρότερο antivirus που χρησιμοποίησα ποτέ. :P

    Γενικά τα paid είναι εξαιρετικά βαριά, οπότε θα τ’ απέφευγα.

    Πότε θα βγει ένα σύστημα όπως τα linux, στο οποίο δεν θα χρειαζόμαστε antivirus? :P

  2. Avg σταθερή αξία.Το χρησιμοποιώ 8 χρόνια περίπου,είναι ελαφρύ και αποτελεσματικό.Το μόνο παράπτωμα για μένα είναι ότι στην τελευταία έκδοση ελέγχει πότε ο Browser καταναλώνει πολύ μνήμη,από που κι ως που κάνει διαχείριση δηλαδή?

  3. Το βασικό μειονέκτημα που έβρισκα όταν το χρησιμοποιούσα ήταν ότι έβγαζε διάφορα αρχεία ως κακόβουλα, ενώ δεν ήταν. Έχει διορθωθεί καθόλου αυτό;

  4. Νομίζω όλα τα αντιβιοτικά θα τα θεωρούσαν ως κακόβουλα.

  5. To avast και εγώ το χρησιμοποίησα πολλές φορές και το πρωτινό αλλά όπως ανέφερα στο άρθρο αρκετές φορές η ιοί το έχουν καταστρέψει. Όπως και να το κάνουμε free είναι και δεν μπορεί να σε προσφέρει πλήρη προστασία.
    Το Eset μπορώ να δεχτώ ότι δεν σου αρέσει αλλά ότι είναι χάλια δεν θα το έλεγα:P.
    Όσο για τα linux φυσικό είναι να μην υπάρχουν πολλοί ιοί αφού το 80% Που χρησιμοποιούν υπολογιστεί έχουνε windows. Εσύ αν έκανες κάποιο ιό θα προτιμούσες να μολυνθούν 60 υπολογιστές η 200?.

  6. To eset τελευταία φορά το χρησιμοποίησα πριν ενάμιση χρόνο αν θυμάμαι καλά. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει από τότε, αλλά μου φάνηκε δύσχρηστο. Το avast απ’ την άλλη, έχει εξελιχθεί αρκετά και το τελευταίο διάστημα που το χρησιμοποιώ είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος.
    Σχετικά με τα linux, δεν έχει να κάνει μόνο με την έκταση. Τα linux είναι πιο δύσκολο στον πυρήνα τους να χτυπηθούν. Ακόμη και το GUI να καταστρέψεις, ο πυρήνας μένει ανέπαφος. Τώρα που πήρα και δεύτερο laptop, αυτόν θα τον περάσω ubuntu 12.04. Απ’ ότι έχω δει, έχει αρκετά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Τελευταίο distro που είχα δοκιμάσει ήταν η 9.04 αν θυμάμαι καλά.

  7. Απ’τα δωρέαν antivirus που αναφέρατε, το AVG θα προτιμούσα. Κάποιες φορές που το χρειάστηκα, δεν είχα κανένα πρόβλημα.
    Από τα paid θα διάλεγα το Kaspersky. Το θεωρώ ένα από τα καλύτερα antivirus αυτή τη στιγμή, γιατί όχι και το καλύτερο. Το είχα 3-4 χρόνια στον υπολογιστή μου και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".