Κάνοντας την καθημερινή μου βόλτα στο διαδίκτυο, συνάντησα στο cosmo.gr ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο της Νίκης Ρωμανού, οπότε αποφάσισα να το αναδημοσιεύσω και εδώ για να το διαβάσουν όσοι δεν το έχουν δει.
Από τη Νίκη Ρωμανού
“Δε θεωρώ τον εαυτό μου καλλιτέχνη. Είμαι κάποιος που απλά παίζει με τα λογισμικά και τη δημιουργία” αυτοπροσδιορίζεται στην επίσημη σελίδα του στο facebook ο Μιλανέζος graphic designer Alberto Seveso. Και όμως. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μετριοφροσύνης του, το λατρεμένο παιδί του Adobe Photoshop κάνει θαύματα από χόμπι.
Όπως κάθε αυθεντικός καλλιτέχνης, έτσι και ο Ιταλός 36χρονος γραφίστας ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ευλογημένων ανθρώπων που το χόμπι μετατράπηκε σε επάγγελμα και αυτό με τη σειρά του έφερε φήμη και δόξα και μια καριέρα που μετριέται σε χρήμα με τη σέσουλα.
Μπορεί εκείνος να αρνείται να το παραδεχτεί, δηλώνοντας ότι απλά κάνει το κέφι του, ωστόσο οι επαγγελματικές συνεργασίες μιλούν από μόνες τους: η εταιρία νέων τεχνολογιών Adobe χρησιμοποιεί ως περιτύλιγμα του λογισμικού τους τα artworks του Seveso τα οποία ωστόσο δεν πέρασαν απαρατήρητα ούτε από άλλα διάσημα brands όπως η Nikon, η Olmeca, το Bacardi και το Playboy.
Τι ακριβώς κάνει αυτός ο περίφημος freelancer γραφίστας μπροστά στο pc του, από την εξωτική Σαρδηνία όπου μένει μόνιμα; Η τεχνική που εφαρμόζει ονομάζεται “sperm shaping” και μπορεί ο νους σου να πάει στο πονηρό καθότι sperm σημαίνει σπέρμα ωστόσο όλο το μυστικό βρίσκεται στη μίξη του νερού με το μελάνι πάνω σε μονόχρωμα πορτρέτα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός αρτίστας διαλέγει ως βάση τη φωτογραφία ενός προσώπου, συνήθως γυναικείου, και αφού βουτήξει στο νερό πολύχρωμα μελάνια δημιουργώντας έτσι μοναδικές υδάτινες λωρίδες έντονων χρωμάτων, περνάει στον θαυμαστό ψηφιακό κόσμο.
Με εργαλείο το photoshop που το παίζει στα δάχτυλα όπως άλλωστε φαίνεται, τα έργα του Seveso ακροβατούν περίτεχνα μεταξύ ψηφιακής αρτιότητας και τρισδιάστατης μαγείας. Ο άνθρωπος το έχει σπουδάσει το “άθλημα”, θα σκεφτείς. Καμία σχέση. Όλα τα κόλπα του photoshop ο ιδιοφυής graphic designer τα έμαθε μόνος του και στη συνέχεια για το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε την περιπαικτική τεχνική του. Και να φανταστεί κανείς ότι ο Ιταλός καλλιτέχνης από άλλου ξεκίνησε και από αλλού του ήρθε. Κολλημένος με τις σανίδες του skate και τις σκληρές κιθάρες της metal μουσικής, ο Ιταλός έφηβος είδε το φως το αληθινό όταν έπιασε στα χέρια του τα μαραφέτια των νέων τεχνολογιών. Και από τότε κεντάει…
Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!
0