Dedicated Hosting – Μια σύντομη εισαγωγή

Το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρος Ίτσιος

Ονομάζομαι Αλέξανδρος Ίτσιος και είμαι ο ιδρυτής της κοινότητας του ifeed. Eίμαι Co-founder της EnterLogic που ειδικεύεται κυρίως στην κατασκευη e shop, ενώ οι ιστοσελίδες seo projects & supremo hosting προσφέρουν υπηρεσίες SEO και φιλοξενίας ιστοσελίδων αντίστοιχα. Σκοπός μου είναι να δείξω στον αρχάριο internet marketer, καθώς επίσης και τον επιχειρηματία που μόλις μπήκε στον χώρο του internet, πως να φτιάξει μια επικερδή διαδικτυακή επιχείρηση. Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, μπορείτε να με βρείτε στο Facebook, Twitter και Google Plus.


Κατά την φυσιολογική εξέλιξη μιας ιστοσελίδας και την αύξηση της δημοτικότητας της, δεν είναι ασυνήθιστο οι προγραμματιστές ιστοσελίδων να θέλουν να μετακομίσουν σε dedicated hosting. Αυτό μπορεί να γίνει για διάφορους λόγους, όπως είναι για παράδειγμα η έλλειψη bandwith στα πακέτα shared hosting, η έλλειψη παραμετροποίησης του διακομιστή που συνήθως και για λόγους ασφάλειας έχει κάποια προτυποποιημένη διαμόρφωση για όλους τους χρήστες στο shared hosting. Γενικά, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τη μεταφορά σε ένα dedicated hosting όταν η ιστοσελίδα τους αρχίζει να μεγαλώνει κατά τέτοιο τρόπο που το shared hosting τους περιορίζει κατά κάποιο τρόπο. Αλλά τι είναι το Dedicated Hosting και τι πρέπει να περιμένετε από αυτό;


Παραμετροποίηση του διακομιστή

Ένα από τα πλεονεκτήματα των διακομιστών στο dedicated hosting είναι η δυνατότητα παραμετροποίησης του διακομιστή. Η ιστοσελίδα σας πλέον δεν μπαίνει σε καλούπι, όπως συχνά συμβαίνει με τα περισσότερα πακέτα shared hosting. Ένα πακέτο dedicated hosting σας επιτρέπει πρώτα από όλα να επιλέξετε το λειτουργικό σύστημα του διακομιστή. Σε γενικές γραμμές τα Windows και τα Linux είναι τα ποιο συχνά χρησιμοποιούμενα λειτουργικά συστήματα διακομιστών, αλλά πραγματικά κάθε λειτουργικό σύστημα σχεδιασμένο για διακομιστές μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα dedicated hosting.

Ακόμα ένα πλεονέκτημα που έχετε είναι ο έλεγχος τον προγραμμάτων που είναι εγκατεστημένα στο διακομιστή σας. Ο διαχειριστής απλά εγκαθιστά ότι θέλει να εκτελείτε στο σύστημα του, ό,τι πραγματικά χρειάζεται η σελίδα του. Αυτό κάνει την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών στην ιστοσελίδα μια απλή διαδικασία. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεται πως με ένα πακέτο dedicated hosting θα έχετε μερικά βάρη να σηκώσετε μόνοι σας, καθώς τα περισσότερα πακέτα dedicating hosting δεν παρέχουν διαχείριση του διακομιστή.

Επίσης με το dedicated hosting, ο χρήστης επιλέγει το πρόγραμμα διαχείρισης που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει. Μερικοί προτιμούν προγράμματα διαχείρισης όπως είναι το CPanel ή το Plesk, έτσι και εσείς σε ένα dedicated hosting θα πρέπει να επιλέξετε ποιο ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Φυσικά μπορείτε να διαχειριστείτε το server και μόνοι σας χωρίς κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης αν το προτιμάτε.

Καλύτερα αντίγραφα ασφαλείας

Τα περισσότερα πακέτα φιλοξενίας shared hosting διαθέτουν εργαλεία αντιγράφων ασφαλείας που είναι μάλλον πολύ απλά, απογοητεύοντας έτσι πολλούς διαχειριστές ιστοσελίδων. Με ένα πακέτο φιλοξενίας dedicated hostin έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε κάποιο ποιο στιβαρό πρόγραμμα αντιγράφων ασφαλείας, που θα κάνει αυτή τη λειτουργία μακροπρόθεσμα ακόμα καλύτερη.

Μειονεκτήματα

Το βασικότερο μειονέκτημα στα πακέτα dedicating hosting είναι το κόστος. Τυπικά ένα πακέτο μπορεί να κοστίζει από 50,00 € μέχρι 300,00 € το μήνα, ανάλογα με το hardware του διακομιστή και τα προγράμματα που έχει εγκατεστημένα. Λόγο της τιμής, οι περισσότεροι προγραμματιστές ιστοσελίδων θεωρούν πως αυτά είναι πάρα πολλά χρήματα για τον προϋπολογισμό τους και έτσι παραμένουν στα πακέτα shared hosting. Τα πακέτα dedicated hosting γιατί είστε ο μόνος που έχει πρόσβαση στους πόρους του συστήματος. Ανόμοια με τα shared hosting που πολλοί χρήστες έχουν πρόσβαση στους ίδιους πόρους του συστήματος, σε ένα dedicated hosting εσείς έχετε στη διάθεση σας όλους τους πόρους του συστήματος. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το κόστος είναι τόσο μεγάλο.

Όταν θα έρθει η ώρα να μετακομίσετε σε ένα dedicated server βεβαιωθείτε πρώτα πως έχετε την κατάλληλη γνώση για τη διαχείριση ενός διακομιστή. Ενώ στην αρχή ίσως έχετε λίγη βοήθεια από τον παροχέα σας, στη συνέχεια θα είναι δική σας ευθύνη η διαχείριση και η συντήρηση του νέου σας διακομιστή.


Πηγή: Stigmahost.com – web hosting greece


Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code class="" title="" data-url=""> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> <pre class="" title="" data-url=""> <span class="" title="" data-url="">

Αποκτήστε τα Παρακάτω Δύο
ΔΩΡΕΑΝ Ebook

seo ebook

Τα συγκεκριμένα ebook θα σας αποκαλύψουν κάποια από τα μεγαλύτερα μυστικά για να αυξήσετε τις θέσεις σας στο Google, καθώς επίσης και τα έσοδα σας μέσω internet!!!

  • Ανεβείτε Εύκολα Στο Google
  • Αποκτήστε Υψηλή Επισκεψιμότητα
  • Κερδίστε Περισσότερα Χρήματα

Εγγραφείτε στο Εβδομαδιαίο NEWSLETTER

&

Αποκτήστε ΔΩΡΕΑΝ το SEO Ebook
"Αποτελεσματικό Link Building" & το Ebook "Χρήματα Μέσω Internet".