Μέχρι πρότινως, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θεωρούνταν οι καλύτερες για χρήση στις ηλεκτρονικές μας συσκευές.
Πρόσφατα, όμως, απέκτησαν έναν απροσδόκητο ανταγωνιστή, τις μπαταρίες νατρίου και ζάχαρης!
Τουλάχιστον, σύμφωνα με επιστήμονες από Πανεπιστήμιο του Τόκιο, οι μπαταρίες με βάση το νάτριο και τη σακχαρόζη θα μπορούσαν να έχουν 20% μεγαλύτερη χωρητικότητα ενέργειας από ό, τι αυτές των ιόντων λιθίου.
Αυτό συμβαίνει, καθώς όπως υποστηρίζουν, η ζάχαρη μετά από θέρμανση μπορεί να μετατραπεί σε σκόνη άνθρακα, η οποία μπορεί να προσθέσει αποθηκευτική χωρητικότητα σε μια μπαταρία ιόντων νατρίου.
Θετικό στοιχείο αυτής της υπόθεσης, αποτελεί το ότι, το Νάτριο είναι ένα φθηνό στοιχείο και σε πληθώρα, εν αντιθέσει με το Λίθιο, το οποίο βρίσκεται σε διάφορα σημεία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Αργεντινή και η Κίνα, αλλά τα αποθέματά του δεν είναι πολλά. Έτσι, οι μπαταρίες με νάτριο και σακχαρόζη, θα μπορούσαν όχι μόνο να προσφέρουν μεγαλύτερη χωρητικότητα, αλλά και να κατασκευάζονται με πολύ χαμηλότερο κόστος.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες μπαταρίες θα μπορούσαν να βγουν στην αγορά το νωρίτερο σε 5 χρόνια, εφόσον το πλήθος των επαναφορτίσεων που μπορούν να δεχθούν φτάσει σε ικανοποιητικό αριθμό, αφού, το μειονέκτημά τους είναι πως μπορούν να φορτιστούν σημαντικά λιγότερες φορές από ό,τι αυτές των ιόντων λιθίου.
Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!
Πιστεύω ότι ο αριθμός φορτίσεων είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Σε αυτό έχουν καθορίσει το ποσοστό μπαταριών ζάχαρης έναντι λιθίου?