Το μεγάλο όπλο της Webnode είναι η απλότητα στη χρήση, και το μικρό μέγεθος αυτού του οδηγού το αποδεικνύει περίτρανα, καθώς μετά την ανάγνωσή του θα έχετε έτοιμη ιστοσελίδα!
1. Το πρώτο βήμα είναι να μπείτε στο www.webnode.gr και να πατήσετε «Εγγραφείτε» αφού συμπληρώσετε το όνομα της ιστοσελίδας σας, τη διεύθυνση e-mail και τον κωδικό σας.
2. Ο σύντομος οδηγός δημιουργίας πρώτα σας ζητάει να επιλέξετε τύπο ιστοσελίδας (προσωπική, επιχειρηματική ή e-shop), και στη συνέχεια το όνομα της επιχείρησης (ή της σελίδας σας) καθώς και την κατηγορία (σε περίπτωση που έχετε επιλέξει επιχειρηματική. Η Webnode παρέχει έτοιμο κείμενο στην ιστοσελίδα, ανάλογα με το τι εταιρεία έχετε!).
3. Η εύκολη επιλογή template είναι ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο της πλατφόρμας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πάνω από 500 (που συνεχώς ανανεώνονται) templates της Webnode, και μάλιστα να το αλλάξετε με ένα κλικ αν στη συνέχεια δε σας αρέσει! Για τους γνώστες κώδικα, δίνεται επίσης και η δυνατότητα παρέμβασης στο template – κάτι ιδιαίτερα αγαπητό στους designers που χρησιμοποιούν Webnode για τους πελάτες τους.
4. Αφού πατήσετε «Συνέχεια» και ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στο επόμενο βήμα, η σελίδα είναι έτοιμη! Μπορείτε να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε πεδίο κάνοντας κλικ στην επιλογή «Επεξεργασία» που βρίσκεται επάνω του. Η διαδικασία μάλιστα, είναι σχεδόν ίδια με του MS Word, ενώ μέσω της «εισαγωγής» μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες, αρχεία flash, links, πίνακες, κ.ο.κ.
5. Τα στοιχεία μεταφέρονται από σημείο σε σημείο της σελίδας εξίσου εύκολα. Απλά πιάνετε το κάθε κουτί που θέλετε να μεταφέρετε με το ποντίκι, και το αφήνετε στο σημείο που θέλετε (drag n’drop!)
– Αυτά είναι και τα βασικά βήματα και η γενική νοοτροπία της Webnode. Για την προσθήκη όλων αυτών – και ακόμα περισσότερων – στοιχείων, θα βρείτε τον Webnode editor στην κορυφή της σελίδας σας, μέσω του οποίου μπορείτε να επιλέξετε τι θα προσθέσετε στη σελίδα.
6. Όπως βλέπετε, μπορείτε να δημιουργήσετε νέες σελίδες και υποσέλιδα, να αλλάξετε τη διάταξη και τις ρυθμίσεις ασφαλείας της σελίδας σας, να δείτε και να επεξεργαστείτε τις ιδιότητές της (π.χ. προσθήκη tags/αλλαγή URL), να αλλάξετε το template (μέσω του ‘’Υποδείγματα’’) και τη γλώσσα της ιστοσελίδας, να ανεβάσετε αρχεία κειμένου και εικόνων και να δημιουργήσετε κατηγορίες άρθρων, λίστες, δημοσκοπήσεις, φωτογκαλερί, κ.ο.κ.
7. Το μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκεται στο κουμπί ’’Περισσότερα’’, όπου μπορείτε να προσθέσετε ό,τι widget επιθυμείτε (forum, widget καιρού, Google Maps, online radio, μετρητές επισκεψιμότητας κ.ο.κ.) , καθώς και να συνδέσετε τη σελίδα σας με τα κοινωνικά σας δίκτυα (facebook, twitter, κ.λπ.). Δεν έχετε παρά να αναζητήσετε το widget που θέλετε, να πάρετε τον κώδικά του και να τον επικολλήσετε στο πεδίο «Ενσωμάτωση Κώδικα» (εάν δε βρίσκεται στη λίστα με τα ήδη υπάρχοντα).
8. Στη σελίδα διαχείρισης του προφίλ σας, έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε το δικό σας domain name, ή ακόμα και να το συνδέσετε δωρεάν με τη σελίδα που φτιάξατε, εάν έχετε ήδη ένα καταχωρημένο! Τέλος, η Webnode παρέχει και τη δυνατότητα προβολής στατιστικών στοιχείων μέσα από την πλατφόρμα της, ενώ μπορείτε κάλλιστα μέσω των widgets να συνδέσετε τη σελίδα σας με Google Analytics και Webmaster Tools (υπηρεσίες στατιστικών και διαχείρισης SEO).
Αυτά, είναι και τα βασικά βήματα για δημιουργία ιστοσελίδων. Νομίζω πως είδατε πόσο απλό είναι, και ποια είναι η νοοτροπία της πλατφόρμας, καθώς έχοντας το σχεδιαστικό κομμάτι τόσο άμεσα διαθέσιμο, δεν έχετε παρά να επικεντρωθείτε στο περιεχόμενό της, και να αυξήσετε την επισκεψιμότητά της! Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες, το νέο Ελληνικό τμήμα υποστήριξης της Webnode είναι στη διάθεσή σας στο [email protected]!
Σημείωση: Μην βάζετε keywords στο πεδίο για το όνομα καθώς επίσης και links προς άσχετες ιστοσελίδες με τη θεματολογία του άρθρου. Οι διαχειριστές του ifeed θα μαρκάρουν αυτόματα αυτά τα σχόλια ως spam!
0